Tandvårds­rädsla

Bli kvitt din tandvårdsrädsla så dina tänder kan få den omsorg de förtjänar. Även friska tänder behöver undersökas någon gång ibland.

Nästan varannan svensk känner stress inför sitt tandläkarbesök

Vad vi erbjuder:

  • Smärtfri bedövning med moderna tekniker och lätt handlag
  • Olika former av ångestdämpande sedering+
  • Tekniker för att minska kräkreflexer
  • En miljö som skapar lugn och välmående
  • Speciellt utbildad personal inom tandvårdsrädsla
  • Kognitiv beteende teknik för att behandla rädslan
  • Vi erbjuder känslomässigt stöd före och efter varje möte
  • Realistiska behandlingsplaner efter dina behov och önskemål
  • Du kommer alltid ha kontroll i stolen

Tid och smärtfrihet

Vi behandlar alla våra patienter i lugn och ro och med en så smärtfri behandlingsteknik som möjligt. Men om du känner oro inför ditt besök så berätta det för oss så avsätter vi extra tid så behandlingen kan utföras på dina villkor.

En tandvårdsrädsla har ofta sitt ursprung i en smärt eller spruträdsla. Med en lätt hand och rätt utrustning kan man lägga näst intill smärtfri bedövning så att behandlingen kan utföras helt utan smärta.

Om du känner obehag inför ditt tandvårdsbesök så är du inte ensam. Mer än varannan vuxen svensk lider av tandvårdsrädsla. De flesta kan hantera stressen men vissa undviker tandvården helt och hållet och utsätter sin munhälsa för onödiga risker.

KBT och medicinsk behandling

Kognitiv beteendeterapi (KBT) har visat sig ha överlägset bäst stöd för behandling av tandvårdsrädsla. Detta är den teknik som tandvårdspersonal utbildas att tillämpa med sina patienter. tandvårdsrädsla.

Ett centralt behandlingsinslag i KBF är exponering där man gradvis bemöter dem som man har svårt för, tex. bedövning eller ljudet från borret. När man lyckats minska ångesten för händelsen så sker en ominlärning och man kan gå vidare i behandlingen.

Om inte KBT fungerar eller om behandlingsbehovet är akut så kan medicinsk behandling vara lämpligt. Oftast räcker det med ångestdämpade tabletter innan besöket men vid svårare fall så finns möjligheten att bli djupt sederad. I dessa fall konsulterar vi en läkare som övervakar dig under hela behandlingen

Kontakta oss för tidsbokning eller frågor.

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

Telefontider

måndag07:00 – 16:30
tisdag07:00 – 16:30
onsdag07:00 – 19:30
torsdag07:00 – 16:30
fredag07:00 – 13:00

Boka en konsultation

På Tandvårdshuset erbjuds ett komplett tandvårdsutbud, från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård.