Tand­implantat

Vi behandlar mer än 150 patienter årligen med implantat och garanterar en lyckandefrekvens på > 98%. Tack vare skicklighet och erfarenhet kan vi ge Dig den bästa behandlingen med tandimplantat.

Vad är ett tandimplantat

Ett tandimplantat är en titanskruv som opereras in i käkbenet, på implantatet kan tandläkaren sedan fästa en krona eller en bro. De allra flesta kan få ett tandimplantat för att ersätta förlorade tänder.

Hur går behandlingen till

Där ni pratar om dina förväntningar och önskemål, utifrån det kan tandläkaren bedöma vad som kan passa dig och vilka förutsättningar som finns. För att gå vidare i planeringen tas röntgenbilder för att bedöma bennivå, detta behövs för att veta hur titanskruvarna(implantaten) skall fästas samt vilken storlek på titanskruv som skall användas. Efter detta får du ett kostnadsförslag.

Ibland krävs förbehandlingar i form av tandstensborttagning, lagningar eller extraktioner. Om implantatet skall fästas där tandläkaren extraherar en tand måste det läka en tid innan implantatet kan fästas. Finns det otillräckligt med ben för ett implantat kan tandläkaren behöva bygga upp mer käkben vilket det finns lite olika metoder för. När alla förbehandlingar är klara är det dags för operationen.

Sedan viker tandläkaren undan tandköttet och borrar ett hål i käkbenet där implantatet skall sitta, därefter sätts implantatet på plats och tandköttet sys igen för att läka i 3 månader innan det är dags att fästa kronan.

en vecka efter det kan tandläkaren scanna dina tänder, 3D-filen skickas sedan till våra tandtekniker som gör en krona eller bro som tandläkare sedan kan fästa på implantatet

Gör det ont?

Under själva ingreppet används lokalbedövning och det gör därför inte ont, du får vanligen även en smärtstillande tablett innan ingreppet. När bedövningen släpper kan du vara öm i området, men eftersom tandköttet sys igen efter är det många som tycker att det gör mindre ont efter en implantatoperation än efter en tandutdragning.

Självklart beror det också på hur många implantat som opererats in, ju fler implantat, desto större risk för obehag efteråt. Efter operationen ordinerar tandläkaren smärtstillande tabletter som tas de nästkommande dagarna. Området kan bli svullet och du kan få blåmärken.

För att minska risken för komplikationer efter en implantatoperation är det mycket viktigt att du följer tandläkarens ordinationer

Garanti på 5 år

På Tandvårdshuset ger vi dig utökad garanti på 5 år förutsatt att du följer våra rekommendationer och går på årliga kontroller.