Invisalign – en revolution för tandvården

Just nu erbjuder vi en kostnadsfri konsultation vid frågor om tandreglering

För 30 år sedan var det otänkbart att tandreglering var en behandling som ingick i begreppet estetisk tandvård. Nu behöver du inte stå ut med metallrälsen och ståltrådar för att räta ut sneda tänder. Nu finns Invisalign som på ett nästan osynligt vis kan skapa raka och vackra leenden.

Kan alla behandlas med Invisalign?

Invisalign är en behandlingsmetod som lämpar sig bäst för vuxna och ungdomar, men det finns faktorer som göra att andra behandlingsalternativ är mer passande.

Det finns fall som kräver åtgärder innan en Invisalign- behandling kan påbörjas, till exempel vid överbett, underbett och andra avvikelser i ansiktsskelett. Läs med om när tandställning behövs (HEM > Tandreglering > när behövs tandställning).

Nyckeln till framgång med Invisalign

Det har blivit väldigt populärt att behandla patienter med Invisalign tack vara dess utseende men även för möjligheten att ta ut tandställningen. Men, det är väldigt viktigt att inte göra det för ofta och för länge.

Även om du kan ta ut skenan när du äter, dricker och borstar tänderna så måste den vara på plats minst 22h varje dag. Därför måste du som patient vara motiverad och disciplinerad om Invisalign skall vara en lämplig behandlingsmetod för dig.

Hur går det till?

Till skillnad från traditionell tandställning som använder metallfästen och ståltrådar som drar eller trycker på tänder, använder Invisalign ett antal plastskenor som trycker tänderna till en bättre position.

Invisalign bygger på 3D teknologi som gör att vi kan planera din behandling steg för steg så att du kan få se vad slutresultatet kommer bli redan innan behandlingen påbörjats. Vid första besöket kommer tandläkaren ta röntgen, foto och avtryck av dina tänder för att skapa en 3D simulering för behandlingsgången och det framtida resultatet.

När du accepterat behandling och pris så lämnas de första skenorna ut till dig. Du kommer få nya skenor regelbundet och samtidigt träffa tandläkaren som ibland behöver göra justeringar för att skapa plats för tandflyttningen.

När behandlingen är färdig så är det viktigt att hålla kvar tänderna på samma plats. Detta kan göras antingen med en metalltråd eller en nattskena. Trots tråd eller nattskena så finns det risk att tänderna flyttar lite på sig. Tänderna har nämligen ett minne och strävar alltid efter att återgå till sitt ursprungliga läge.

Vad finns det för garantier?

För din trygghet, lämnar vi och Invisalign 5 års garanti. Om du av någon anledning inte är nöjd med resultatet när behandlingen är klar, t.ex. om en tand fortfarande är lite sned, så tillverkar vi komplementskenor och justerar detta utan extra kostnad. Garantin gäller enbart Invisalign Full i 5 år från det att behandlingen påbörjats.

Vad kostar en behandling?

Vid ditt första besök, som är en kostnadsfri konsultation, kommer du att få ett skriftligt kostnadsförslag av tandläkaren. Priset är inte samma för alla behandlingar utan varierar beroende på om båda eller bara en käke skall behandlas. Större korrigering och eventuella förbehandlingar gör också att priset påverkas.

Nedanstående priser är ungefärliga:

En käke:

  • Enkel (Lite) – 25 000 kr
  • Komplicerad (Full) – 45 000 kr

Två käkar:

  • Enkel (Lite) – 35 000 kr
  • Komplicerad (Full) – 49 000 kr

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

Telefontider

måndag07:00 – 16:30
tisdag07:00 – 16:30
onsdag07:00 – 19:30
torsdag07:00 – 16:30
fredag07:00 – 13:00