Tandköttsplastik

Tandköttsplastik kan även kallas för mjukvävnadskirurgi, ginivalplastik, gingivektomi eller tandköttkorrigering.

När behövs tandköttsplastik

Tandköttets utseende påverkas av flera olika saker, genetik, dina vanor, sjukdomar, munhygien mm. Ibland upplevs det som för mycket tandkött och ibland som för lite.

Det finns flera olika anledningar, en anledning kan vara att man har korta tänder och vill förändra utseendet genom att ta bort tandkött runt dem och på så sätt få dem att se längre ut.

En annan anledning kan vara att en tand gått sönder och för att kunna fästa en krona på den måste tanden förlängas genom att tandkött tas bort runt den. Korta läppband är vanligast på barn men ibland kan även vuxna ha besvär av detta vilket kan åtgärdas med frenulumplastik.

Ett “gummy smile” där mer tandkött än tand visas vid ett leende kan korrigeras med tandköttsplastik, ibland görs behandlingen i kombination med fasader för bästa resultat.

Djupa tandköttsfickor orsakade av tex parodontit kan åtgärdas genom att en del tandkött avlägsnas för att ge en normal ficka och därmed möjlighet till god munhygien.

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

Telefontider

måndag07:00 – 16:30
tisdag07:00 – 16:30
onsdag07:00 – 19:30
torsdag07:00 – 16:30
fredag07:00 – 13:00

Boka en konsultation

På Tandvårdshuset erbjuds ett komplett tandvårdsutbud, från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård.