Tandblekning

Vill du på ett effektivt sätt bli av med missfärgningar på tänderna eller bara få ett vitare leende så kan tandblekning vara något för Dig.

Att bleka sina tänder blir allt vanligare

Med enkla metoder kan man snabbt få ett vitare leende. På Tandvårdshuset erbjuder vi både klinikblekning och hemmablekning.

Innan man gör en tandblekning måste man blivit undersökt av en tandläkare eller en tandhygienist. Man måste vara fri från både hål och tandsten. Vi använder Brilliant Smiles produkter som ger en skonsam behandling med bäst resultat.

Vilket resultat kan man förvänta sig?

Slutresultatet varierar beroende på vad du har för ursprungsfärg på tanden, tänder med gul-brun nyans bleks enklare än grå-grön. Konstgjorda material, fyllningar, kronor och broar bleks inte, det är bara den egna tanden som påverkas av blekmedlet.

Hur går det till?

Innan man påbörjar en blekning är det viktigt att man nyligen gjort en undersökning av sina tänder så att man vet att tänderna klarar av en blekning tex kollar man att det inte finns hål i tänderna, blottade tandhalsar eller tunn emalj som måste åtgärdas innan blekningen påbörjas.

Sedan bokas ett besök till en tandhygienist som kontrollerar dina tänders grundfärg, ibland är det endast missfärgade beläggningar som gör att tänderna känns mörka, tandhygienisten kan då avlägsna missfärgningarna.

Om du tillsammans med tandhygienisten beslutar att en blekning kan vara rätt för dig finns två vägar att gå.

Vid hemmablekning

  • Tar tandhygienisten avtryck av dina tänder och du får komma tillbaka ca 7 dagar senare då dina tänder putsas och skenorna kontrolleras att de har rätt passform.

  • Du får dina blekskenor samt blekmedlet och instruktioner i hur du skall göra blekningen hemma.

Vid klinikblekning

  • Tandhygienisten lägger ett skydd på ditt tandkött och applicerar sedan starkare blekmedel på dina tänder som sedan en UV-lampa lyser på, behandlingen upprepas tills önskat resultat uppnås.

  • Hela behandlingen tar vanligtvis ca 2h.

Att tänka på efter en tandblekning

Efter en tandblekning är det viktigt att en tid undvika kost som kan missfärga, tex tomatsås, curry, kaffe, the, rödbetor, blåbär mm.

Det är vanligt med övergående ilningar efter blekningen, ilningarna orsakas av en mindre inflammation som uppstår i tanden till följd av att blekmedlet trängt in i tanden och blekt. Efter några dagar har ilningarna vanligen gått över men man kan tänka på att använda en mild tandkräm som skyddar mot ilningar samt att skölja med extra fluor för att ge tänderna extra skydd.

Vill du bli kontaktad?

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Kontakta oss

Telefontider

måndag07:00 – 16:30
tisdag07:00 – 16:30
onsdag07:00 – 19:30
torsdag07:00 – 16:30
fredag07:00 – 13:00

Boka en konsultation

På Tandvårdshuset erbjuds ett komplett tandvårdsutbud, från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård.