Allt du behöver veta om tandimplantat

Att förlora en tand kan vara en påfrestande upplevelse, men med moderna lösningar som tandimplantat kan du återfå både funktion och estetik. På Tandvårdshuset i Malmö erbjuder vi avancerade implantatbehandlingar för att hjälpa dig att le igen med självförtroende. Här går vi igenom allt du behöver veta om tandimplantat, från pris till fördelar och vad du kan förvänta dig under behandlingen.

Vad är tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord tandrot som en tandläkare operera in i käkbenet och fungerar som bas för en krona, bro eller protes. Det är tillverkat av biokompatibla material, oftast titan, som kan integreras med benvävnaden för att skapa en stabil grund.

Fördelar med tandimplantat

Att välja tandimplantat har många fördelar:

Naturligt utseende: Implantaten ser ut och känns som naturliga tänder.
Lång hållbarhet: Med rätt omvårdnad kan implantat hålla livet ut.
Förbättrad munhälsa: Till skillnad från broar kräver implantat inte att v slipa ner dina intilliggande tänder.
Ökad komfort: Implantat eliminerar obehag och osäkerhet som kan uppstå med löstagbara proteser.

Pris för tandimplantat

Kostnaden för tandimplantat kan variera beroende på flera faktorer, inklusive antalet implantat som du behöv, komplexiteten i proceduren och eventuella behov av ytterligare behandlingar som benuppbyggnad. På Tandvårdshuset i Malmö strävar vi efter att erbjuda konkurrenskraftiga priser utan att kompromissa med kvaliteten. För en mer detaljerad prisuppgift, rekommenderar vi att du bokar en konsultation hos oss.

Behandlingsprocessen för tandimplantat

1. Inledande konsultation

Din resa börjar med en konsultation hos våra erfarna tandläkare i Malmö. Under detta besök gör vi en noggrann undersökning av din munhälsa och tar röntgenbilder för att bedöma käkbenets kvalitet och kvantitet.

2. Behandlingsplan

Baserat på undersökningen skapar vi en individuell behandlingsplan som passar just dina behov. Vi diskuterar också kostnader och tidsramar för behandlingen.

3. Operation

Själva operationen utför vi under lokalbedövning. Tandläkaren placerar implantatet i käkbenet och täcker det med tandköttet för att låta det läka och integrera med benet, en process som tar några månader.

4. Påbyggnad och krona

När implantatet har läkt och är stabilt, kommer tandläkaren att fästa en påbyggnad (abutmunt). Slutligen monteras en krona, bro eller protes som är specialtillverkad för att matcha dina naturliga tänder. Detta säkerställer att ditt nya leende ser både naturligt och estetiskt tilltalande ut.

5. Eftervård och uppföljning

Efter behandlingen ger vi dig instruktioner för hur du bäst sköter dina nya implantat och bokar in regelbundna kontroller för att säkerställa att allt går som det ska.

Tandvårdshuset är din tandläkare i Malmö?

Erfarenhet: Våra tandläkare har lång erfarenhet av implantatbehandlingar.
Kvalitet: Vi använder endast de bästa materialen och teknikerna för att säkerställa ett hållbart resultat.
Personlig vård: Vi lägger stor vikt vid att förstå och möta varje patients unika behov.

Vad du bör tänka på innan du skaffar tandimplantat

Innan du bestämmer dig för tandimplantat är det viktigt att överväga följande:

Allmän hälsa: Ditt allmänna hälsotillstånd kan påverka läkningsprocessen. Informera din tandläkare om eventuella medicinska tillstånd.
Munhygien: God munhygien är avgörande för implantatets långsiktiga framgång.
Rökning: Rökning kan påverka läkningsprocessen negativt. Vi rekommenderar alltid våra patienter att sluta röka före och efter implantatkirurgi.

Att välja tandimplantat kan vara ett stort steg mot att återfå ditt leende och ditt självförtroende. På Tandvårdshuset i Malmö erbjuder vi professionell vård och skräddarsydda lösningar för att möta dina unika behov. Vår erfarna personal är här för att vägleda dig genom varje steg av behandlingen, från konsultation till uppföljning. Tveka inte att kontakta oss för mer information eller för att boka en tid. Vi ser fram emot att hjälpa dig att le igen med självförtroende.

FAQ

Med rätt vård kan ett tandimplantat hålla livet ut. För att uppnå detta är det dock viktigt att regelbundet besöka din tandläkare för kontroller och professionell rengöring. Dessutom hjälper regelbundna besök till att tidigt upptäcka eventuella problem, vilket ökar implantatets livslängd.

Själva ingreppet utförs alltid under lokalbedövning, vilket innebär att du inte kommer känna någon smärta under operationen. Efteråt kan det däremot uppstå viss ömhet och svullnad. Men i de flesta fall kan detta enkelt hanteras med receptfria smärtstillande medel.

De flesta som är i god allmänhälsa och har tillräckligt med käkben kan få tandimplantat. Men i vissa fall kan medicinska tillstånd och benförlust kräva ytterligare behandlingar. Dessutom finns det situationer där sådana faktorer gör implantat olämpliga.

Boka en konsultation

På Tandvårdshuset erbjuder vi ett komplett tandvårdsutbud, från traditionella undersökningar och förebyggande tandvård, till avancerade estetiska behandlingar och specialisttandvård.